Nieuws en activiteiten

Op deze pagina houden we je op de hoogte van de activiteiten die het kennisplatform organiseert waaronder de kennistafels en het kenniscongres. Ook vind je de hier een overzicht van de onlangs toegevoegde duidingen en rapporten.

SAVE THE DATE Kenniscongres Sterk Groningen! op 26 september a.s.

26 september 2019

Sterk Groningen!
Kenniscongres over leefbaarheid en techniek, voor bewoners en professionals.

Op donderdag 26 september a.s. organiseert het Kennisplatform Bouwen en Versterken samen met het Kennisplatform Leefbaar en Kansrijk Groningen in opdracht van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) het kenniscongres Sterk Groningen! Tijdens dit congres wordt bestaande en nieuwe kennis over het Groningse aardbevingsdossier gepresenteerd, met de focus op leefbaarheid en techniek. 

Lees meer over de save-the-date.

Kennistafel 'Infra' op 12 september a.s.

De eerstvolgende kennistafel heeft als thema 'Infra' en vindt plaats op donderdagmiddag 12 september 2019. Geïnteresseerd? Lees meer over de kennistafels.

Verslag kennistafel 'Zorgvastgoed'

Het verslag van de kennistafel 'Zorgvastgoed' van 11 april jl is onlangs gepubliceerd en hier te bekijken: verslag van kennistafel 'Zorgvastgoed'.

Recent geplaatste duidingen en rapporten

De volgende duidingen en rapporten zijn kort geleden op deze site gepubliceerd: 

Categorie 'Veiligheid en Versterken':

Categorie 'Aardbevingen en bodemtrillingen':

Kennisagenda geactualiseerd

BuildinG heeft in februari 2019 de kennisagenda Bouwen en Versterken geactualiseerd. Op deze agenda staat aan welke kennis over schade en versterken nu behoefte is. De actualisatie vond plaats op basis van onderzoeken die afgelopen jaar zijn uitgevoerd en de uitkomsten van de kennistafels die in 2018 zijn gehouden. NCG bepaalt op basis van de kennisagenda welk vervolgonderzoek er moet komen. Daarbij wil NCG ook andere partijen uitdagen onderzoeksvragen uit de kennisagenda te helpen beantwoorden.

Lees meer over de kennisagenda.

Verslag Kenniscongres Veilig Wonen

Op donderdag 8 november vond het eerste kenniscongres rondom Veilig Wonen! plaats voor bewoners en experts. Tijdens dit congres werd bestaande en nieuwe kennis over het Groningse gaswinning en aardbevingsdossier gepresenteerd, met specifiek de focus op leefbaarheid en techniek. 

Bekijk het sfeerverslag van het congres, een link naar de op die dag gemaakte foto's en het filmpje uit de lezing van Theodor Kockelkoren.

Verslag kennistafel 'Zorgvastgoed'

Het verslag van kennistafel 'Zorgvastgoed' van 11 april j.l. is gepubliceerd en hier te bekijken: verslag van de kennistafel 'Zorgvastgoed'